• +389 (0)2 2520 730
  • info@plimont.com.mk

ИЗБЕРИ СООДВЕТЕН АВТОГАСЕН УРЕД

ПРЕДНОСТИ

Главните предности од возењето на автогасен ТНГ или ЦНГ погон:

 

– Намалени трошоци за гориво до 50% на ТНГ и до 60% на ЦНГ погон

  • – Непроменети возни својства, со загуба на моќност од 2-3% на ТНГ и

од 5-10% на ЦНГ погон

  • Намалени штетни емисии на издувни гасови:

     

– до 10% помалку CO2,ако возите на ТНГ (пропан-бутан)

– до 20% помалку CO2ако возите на ЦНГ (метан)

100% Сигурност

100% сигурност во
работата на плинските
системи

Квалитетни делови

Гаранцијата на автогасните
уреди е во времетраење
од 2 години

Доверба и квалитет

Со LPG или CNG
системите вашиот
живот е подобар!

УСЛУГИ

Awesome Image

Одржување на плински системи

Одржувањето на автогасните уреди се изведува преку редовни контроли на исправноста и сервисирање на определени ...

Read More

Одржување на плински системи

Awesome Image

Вградување плински уред

Сите возачи кои размислуваат за поставување на автогасен уред во своето возило можат да се ...

Read More

Вградување плински уред

Awesome Image

ДИЈАГНОСТИКА

Одржувањето на автогасните уреди се изведува преку редовни контроли на исправноста и сервисирање на определени ...

Read More

ДИЈАГНОСТИКА

Посветеност

Откако ќе го инсталираме плинскиот уред во Вашето возило, преку нашиот софвер (по статистиките за годишно поминати километри земено од вашите искуства, благовремено преку нашиот систем ќе бидете информирани за редовните сервисни процедури кои му се потребни на Вашето возило за подобра, долгорачно и правилно функционирање на Вашето возило).

Плимонт поседува најсовремена опрема за дијагностика и отстранување на сите проблеми, недостатоци и дефекти кои можат да настанат на самите системи, независно дали се работи за механички проблем, проблем во електрична инсталација или софтверски проблем.

LANDIRENZO АВТОГАСНИ СИСТЕМИ И КОМПОНЕНТИ

ИНФОРМАТИВНО

15
Oct

Автогасен систем: Emmegas Simple

Emmegas автогасните системи – врвна италијанска автогасна технологија по исклучително пристапна цена и ниски трошоци за одржување. Emmegas автогасните системи ...

Read More
15
Oct

Гаранција на автогасни системи

За автогасните системи од својата програма, Плимонт во соработка со производителите обезбедува гарантен рок во траење од една до три ...

Read More
15
Oct

Редовни интервали за одржување на автогасниот систем

Редовното одржување на автогасните уреди вклучува: -На  2.000 км од вградување на автогасниот уред -прв контролен сервис -На секои 20,000 ...

Read More
30
Jun

ЛАНДИРЕНЗО ЕВО ОБД

Landirenzo EVO OBD го извлекува максимумот од моторот и на LPG погон. Новиот Автогасен систем на Landirenzo, EVO OBD ги ...

Read More
30
Jun

Нови Хомологации за ЛАНДИРЕНЗО системите

Landirenzo ТНГ Системите од страна на италијанската DGM се надградени со нови Хомологации за  ЕУРО 6  D-TEMP возилата, остварувајќи ги ...

Read More

    ДОБИЈ ПОНУДА